fredag 10 februari 2012

Café le fil du Rasoir!

Café Rasoir är ett modernt franskt steakhouse som sedan starten 2004 har blivit ett vattenhål för malmöborna. I en sympatisk miljö serverar vi allt från ostron, sniglar och löksoppa till entrecôte, franska ostar och crème brûlée. Hos oss finner ni något för varje tillfälle.

Vi finns på anrika Elite Hotel Savoy i Malmö.

Det är så de vill presentera sig.


Började kvällen med att förvirrat leta efter ölen på deras dryckesmeny, när hovmästaren på fransk brytning frågar vad vi vill ha i struparna.
Bara en massa viner, Ingen öl, ingen läsk på menyn.
Redan där ser man att det här är ingen "fejkad" Fransk restaurang
Jag får panik och väljer ett glas husets vita för ca 60 spänn (Det billigaste)
kan redan nu erkänna att jag inte är en vindrickare, har aldrig varigt och kommer aldrig att bli. Men vinet var ganska lättdruket.

Förrätten blev vitlöksbröd
3 skivor hembakt lätt rostat bröd och tjockt lager med vitlök.
Är ganska förtjust i vitlök och jag blev inte besviken. 
Brödet är nog det godaste "vitlöksbrödet" jag satt i mig någonsin men själva vitlöksfyllningen som bestod av pressad vitlök och andra örter, nja inte det godaste jag ätit men absolut inte det sämsta heller... Man får ju vitlök, och det i massor kanske tom lite för mycket.

Varmrätterna bestod av grillad entrecóte med pommes och bearnaisesås och skaldjursfärserad kungsflundra med vittvinssås och körvel och hemlagad potatismos.

Entrecóten var perfect medium och mör som bara den. 
Den liksom föll i sönder i munnen, behövde knappt tugga. Märktes att den var duktigt hängmörad. (Bra mat om man har löständer=).
Entrecóten är nog Malmös mest prisvärda, 
Pommesen var heller ingen besvikelse.
Luftig och knaprig är nyckelordet, Inte fet och saggig som på snabbmatskedjorna.
Bearnaisesåsen garanterat hemlagad och inte inköpt litervis i målarspann.
väldigt krämig och god men aningen stark.
Det är kanske så en "bea" ska smaka och inte smörig och mild som jag är van vid.
  


Den skaldjursfärserade kungsflundran var heller inget bottennapp. 
En väldigt väl smakbalanserad tallrik med extremt god (bön och kål) sallad till. Den tog nästan slut fortast. Jag är ingen salladsmänniska och äter sällan sallad hemma. Tycker det är slöseri med tid att vifta ihop nått grönt som ändå bara kommer att liga vid sidan om och inte bli äten.
Flundran som var lindad som en rulltorta med skaldjurssås som fyllning var mycket god och smakade inte så mycket fisk så att det blir för mycket. Har flera dåliga erfarenheter där fisken inte är riktigt tillagad och den råa sjögräsfisk smaken sticker igenom. Potatismoset var väldigt god och krämig, långt ifrån felix pulvermos som jag annars brukar konsumera. Hemmalagad såklart.
det ända jag kan tycka var att rödbetsbåtarna var extremt salta och att såsen inte smakade så mycket.
  
Efterrätten var en Cróme au chocolat.
På ren svenska varm chokladpudding med daim på toppen, En kula hallonsorbet på en bädd av björnbärssylt.  
God efterrätt men det var egentligen bara sorbeten och björnbärssylten som föll mig i smaken. chokladpuddingen var av mörk karaktär och smakade lite för mycket choklad för min smak.


Sammanfattningen är att Cafe Rasoir verkligen är genomgående Fransk och inget påklistrat. De har Malmös godaste Entrecót med tillbehör. Priserna kan verka lite höga men inte om man ser till kvalitén på maten. Servicen är god men kan bli bättre.
Cafe Rasoir sätter ribban högt! 


Det blir 5 av 6 kebabtallrikar från Lè Chef!


1 Vitlöksbröd 50kr
1 Kungsflundra 210kr
1 200g Entrecóte 230kr
1 Cróme au chocolat 85kr
2 Glas vin 120kr 
Totalt 695kr
Brödkorg och en butelj vatten ingår i priset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar